Moederklik

Caroline Van Eynde

Hallo, ik ben Caroline. In de eerste plaats ben ik een vrouw die houdt van echte verbinding, het in vraag stellen van zaken, begrijpen wat er leeft en verandering brengen waar nodig.

Als mama van Nand en partner van Jens, ben ik ook gek op muziek, altijd bezig met het lezen van te veel boeken, een feminist en voortdurend bezig met mezelf ontdekken. Mijn passie ligt in geboortezorg en het begrijpen van de rol van moeders in de maatschappij.

In 2013 studeerde ik af als psychologe en behaalde ik mijn lerarendiploma in de psychologie. Mijn loopbaan omvatte ervaring in zowel onderwijs als bedrijfsleven als consultant. Mijn voldoening haalde ik vooral uit het coachende aspect van mijn werk, wat me leidde naar een coachingstraject in 2016. In die tijd leidde ik ook projecten rond vitaliteit en gezondheidsmanagement, waarbij ik altijd de nadruk legde op fysieke, sociale en mentale gezondheid bij werknemers. Mijn passie voor een holistische visie op de mens groeide, waarin de balans tussen lichamelijk welzijn, emotionele stabiliteit en sociale omgeving centraal staat.

Toen ik in 2017 zelf zwanger werd, ontdekte ik dat het zorgaanbod voor mama’s (in spe) deze holistische benadering miste. Tijdens mijn gecompliceerde zwangerschap en de nasleep daarvan vond ik weinig ondersteuning. Dit inspireerde me om een persoonlijke zoektocht naar balans te ondernemen. Ik verdiepte me in perinatale thema’s en begon de opleiding vroedkunde. Mijn eigen ervaringen motiveerden me om Moederklik te starten, waar ik (aanstaande) mama’s en hun partners wil bijstaan in het vinden van balans, het omgaan met veranderingen en het bieden van ondersteuning bij pril ouderschap.

"Hold the mother, not the baby"