Lief Gebaar

Carolien, Nina & Inge

In de kern van ons team, bestaande uit drie gepassioneerde moeders die toevallig ook doula’s zijn, bloeit een diep respect voor gezinnen:

Van de prille zwangerschap tot het wonder van de geboorte, reiken wij een helpende hand, bieden we een luisterend oor en delen we onze uitgebreide kennis en ervaring. Ieder van ons draagt haar eigen unieke stempel en interessegebied bij, waardoor we elkaar harmonieus aanvullen en samen het prachtige Lief Gebaar vormen.

Onze rol reikt verder dan het individu: wij creëren een hechte gemeenschap en gidsen gezinnen door de meest betoverende, en soms chaotische, tijd van het leven. Van een oorspronkelijk intuïtief gevoel waarin we zochten naar manieren om betekenisvol te zijn, is een gedurfde visie gegroeid die zich nog volop ontvouwt. Stilstand is geen optie voor ons. Terwijl onze passie en missie onwrikbaar blijven, streven we naar voortdurende groei en leren, om zo steeds de hoogste vorm van ondersteuning te kunnen bieden.

"In harmonie groeien we als moeders en doula's, samen strevend naar geborgenheid en empowerment."

Carolien

Mama van 3 jongens en getrouwd met de man die mij in al mijn wilde plannen steunt – en dat zijn er toch wel een aantal. Voor het eerst mama worden had veel impact op mij, omdat ik zonder enige voorbereiding aan deze reis was begonnen. Alleen zijn kamertje was ingericht en, guess what, daar sliep hij het eerste jaar niet.

Tijdens mijn tweede zwangerschap ben ik mij beginnen te verdiepen in alles wat te maken heeft met natuurlijk, bewust bevallen en de kraamtijd. Ik leerde een liefdevolle doula kennen en voelde meteen dat dit ook mijn pad was.

Ik wil als doula vrouwen informeren, begeleiden, in hun kracht zetten en zelfvertrouwen geven tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Ik verdiep mij graag in natuurlijk ouderschap en wil met jullie verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken, massages, informatie over wasbare luiers en meer delen. Het zou heel fijn zijn om jullie te mogen begeleiden op deze reis naar het ouderschap.

"Ge moet just niks", Wat niemand weet is dat jij alle beslissingen mag nemen tijdens je zwangerschap en bevalling.

Nina

Ik ben Nina, moeder van twee kleine kindjes, en heb een verpleegkundige achtergrond. Mijn passie ligt bij zwangerschap, bevallingen en alles wat daarbij komt kijken.

Ik vind vreugde in het begeleiden van ouders op hun pad naar en tijdens de meest prachtige ontmoeting van hun leven: de geboorte van hun kindje. Zelf heb ik de toegevoegde waarde van een doula mogen ervaren en deze waardevolle ervaring wil ik graag delen met andere ouders. Want elke vrouw verdient een mooie geboorte-ervaring, elke partner heeft het recht om actief betrokken te worden bij die geboorte en elk koppel heeft het recht op hun eigen wensen. Hierin wil ik van harte ondersteunen.

Bij mij kunnen jullie terecht voor diverse (zwangerschaps-)massages, doulatrajecten, en informatieve sessies. Dankzij mijn eigen ervaring met borstvoeding na de geboorte van mijn twee kindjes, heb ik ook een waardevolle expertise ontwikkeld. Aarzel niet om bij mij aan te kloppen met jullie vragen hierover.

"What gets the baby in, gets the baby out."

Inge

Ik ben Inge, twee lieve mensjes, Anna & Cyriel, noemen mij bij de mooiste roepnaam: ‘Mama’. Ik ben afgestudeerd als psychiatrisch verpleegkundige en heb 7 jaar gewerkt binnen de psychiatrische hulpverlening. Vanuit mijn eigen ervaring en opleiding wil ik dan ook elke vrouw, elk koppel de kans geven om hun weg te vinden naar de kracht die in iedereen schuilt. Hierbij wil ik er zijn om jullie goed te informeren en jullie te begeleiden in het vorm geven van jullie wensen. Naast de zwangerschap en bevalling ligt mijn passie ook bij het psychosociale welzijn. Hierin wens ik me dan ook op korte termijn verder te verdiepen.

"Moeders zijn belangrijk. Ze geven leven, ze dragen leven, ze voeden leven, maar bovenal: ze vormen het leven" - Binu Singh